Harold Simonis
Advocaat Faillissementsrecht, Ondernemingsrecht, Contractenrecht, Incassokwesties

Harold heeft een ruime ervaring op het gebied van faillissementsrecht en herstructureringen. Hij is tevens werkzaam binnen het ondernemingsrecht en procedeert veel binnen incasso- en beslagkwesties.

Hij begon in 2002 bij een middelgroot kantoor in Breda en werd regelmatig aangesteld tot curator. In 2010 verliet hij de advocatuur voor even om ervaring en kennis op te doen bij Rabobank Financial Restructuring and Recovery (Bijzonder Beheer) te Utrecht. Daar keek hij mee in de keuken van een grootbank, stond hij Rabobank bij in grote faillissementen en herstructureringen van haar klanten en werd zijn kennis verbreed met bancaire- en financieel-economische zaken. Hij is bekend met de bancaire relatie met ondernemingen in financiële moeilijkheden en Bijzonder Beheer.

In 2018 keerde hij terug in de advocatuur om zijn oude vak weer op te pakken en zijn bij Rabobank opgedane kennis en ervaring toe te passen.

Harold is een gedreven en ambitieuze professional, die veel enthousiasme in zijn werk stopt. Hij analyseert grondig, zet scenario’s helder uiteen en werk vervolgens met tact en geduld doelgericht tot een resultaat. Personen met wie hij samenwerkt waarderen zijn rust en doorzettingsvermogen. Vanuit zijn huidige rol, voormalige rol als curator en zijn functie bij Rabobank is hij gewend creatief en commercieel te handelen.

Advocaat sinds: 2018 (eerste periode 2002-2010)
Afgestudeerd: Universiteit van Maastricht (1999)
Opleidingen: INSOLAD/Grotius specialisatieopleiding insolventierecht (Cum Laude);
Lidmaatschappen: aspirantlid INSOLAD (specialisatievereniging voor faillissementsrecht)
Rechtsgebieden: faillissementsrecht, ondernemingsrecht en verbintenissenrecht (incassokwesties)

E-mail: simonis@kesselsadvocaten.nl