Mr. Simone Dirven CIPP/E
Advocaat privacy, data protectie en intellectueel eigendomsrecht

Simone Dirven is jong, ambitieus, doortastend en analytisch sterk. Binnen de kaders van de wet weet zij zich flexibel te bewegen. Haar creativiteit komt haar hier goed van pas. Zij vindt het dan ook een uitdaging om verder te kijken dan de juridische vraag. Simone gelooft in maatwerk, haar adviezen zijn helder en praktisch toepasbaar voor uw specifieke vraag. Afhankelijk van de situatie staat zij voor, naast of achter haar klant. U weet precies waar u aan toe bent.

Simone heeft een aantal jaar ervaring opgedaan in het bedrijfsleven in verschillende functies bij bol.com. Zij put nog dagelijks uit deze praktijkervaring. Omdat zij weet tegen welke uitdagingen een onderneming aanloopt, weet zij als geen ander de vertaalslag te maken naar de praktijk. Simone is vanuit deze ervaring ook specialist in het consumentenrecht en heeft veel ervaring met algemene voorwaarden.

Daarnaast heeft zij zich toegelegd op het privacyrecht. Een dynamisch rechtsgebied dat steeds meer in the picture staat. Zij voert onder andere privacychecks uit en is voor zowel kleine als grote ondernemingen een vast aanspreekpunt in het web van privacywetgeving.

Afgestudeerd
Utrecht Ondernemingsrecht (2010) en Tilburg Recht en Management (2013)

Rechtsgebieden
Privacyrecht, data protectierecht, intellectueel eigendomsrecht, ICT-recht en e-commerce

Lidmaatschappen
– Vereniging Privacyrecht (VPR)
– International Association of Privacy Professionals (IAPP)
–  Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en recht (NVvIR)
– Nederlandse Juristen Vereniging (NJV)
– Vereniging Burgerlijk Recht (VPR)

Bijzonderheden
Simone sinds 2015 CIPP/E gecertificeerd. CIPP/E (Certified Information Privacy Professional Europe)  is een internationaal erkende creditering op het gebied van Europees privacyrecht.

 

E-mail: dirven@kesselsadvocaten.nl