Uw ontslag advocaat

U wilt van uw werknemer af. Of juist andersom, uw werkgever wil de arbeidsovereenkomst met u beëindigen. De redenen hiervoor kunnen zeer divers zijn, maar zijn allemaal ontzettend ingewikkeld. Tijdens dit proces krijgt u gelijk te maken met allerlei regels. Een advocaat bij uw ontslag kan u hierbij goed ondersteunen. De arbeidsrecht advocaten van Kessels Advocaten beschikken over een ruime ervaring binnen dit rechtsgebied en staan u dan ook graag bij als ontslagrecht advocaat.

Hoe werkt het ontslagrecht?

Met ingang van 1 juli 2015 is het ontslagrecht drastisch gewijzigd. De vrije keuze van de werkgever om een eenzijdige beëindiging te realiseren via het UWV (ontslagvergunningsroute) en de Kantonrechter (ontbindingsroute), is komen te vervallen. Voor een ontslag met bedrijfseconomische reden is het UWV de bevoegde instantie om een ontslagvergunning te verkrijgen. Datzelfde geldt als het ontslag te maken heeft met langdurige ziekte.

Voor een ontslag op andere gronden is de kantonrechter het aangewezen loket. Komen de werkgever en werknemer niet tot overeenstemming omtrent een beëindiging en de voorwaarden waaronder die beëindiging plaatsvindt? Dan kan de werkgever de arbeidsovereenkomst in beginsel alleen beëindigen met toestemming van het UWV of de kantonrechter, afhankelijk van de situatie.

Een ontslagprocedure wilt u het liefste voorkomen. Dit kost namelijk tijd, geld en levert veel stress op. Een ontslag advocaat kan helpen een procedure te voorkomen. En met de hulp van een advocaat tijdens ontslag komt u vaak tot een betere ontslagregeling.

Wilt u meer weten over de onderwerpen op het gebied van ontslagrecht? Onze ervaren ontslag advocaten vertellen u er graag meer over:
Onredelijk ontslag
Ontslag bij disfunctioneren
Ontslag vanwege bedrijfseconomische redenen
Ontslag op staande voet
Ontslag met wederzijds goedvinden

Uw ontslagrecht advocaat in Breda

Bij Kessels Advocaten kunt u terecht voor deskundig advies over alle vraagstukken met betrekking tot het ontslagrecht. Onze ontslag advocaten zijn gespecialiseerd op het gebied van ontslagrecht en staan u graag bij. Wij begrijpen goed dat een advocaat bij ontslag een goed gevoel moet geven. Daarom is kennismaken bij ons dan ook gratis en vrijblijvend.

Neemt u gerust contact op met onze advocaten gespecialiseerd in ontslag. Elzemieke Schouten en Marjolijn van Alphen staan u graag te woord. Wilt u graag een vrijblijvende afspraak maken? Bel ons dan op het nummer 076 525 35 35, of stuur een e-mail naar info@kesselsadvocaten.nl.

Lees meer over het ontslagrecht

Komt u terecht in een ontslagrecht procedure, dan weten wij als ontslag advocaat dat er veel op u af komt. U krijgt te maken met verschillende regels die soms lastig te begrijpen zijn. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn hebben wij een kennisbank opgesteld. Hier kunt u terecht voor al uw vragen over de verschillende onderwerpen van ontslagrecht. Zit uw vraag er niet tussen of is deze nog onbeantwoord? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.