Akkoord in faillissement

Wilt u het faillissement van uzelf of uw vennootschap versneld en met een schone lei afgewikkeld hebben? Dan kunt u een akkoord in faillissement aanbieden. Als dit lukt, kunt u zonder schulden weer verder. U moet dan wel aan een aantal eisen voldoen:

-Uw schuldeisers (crediteuren) mogen bij een akkoord nooit minder krijgen dan bij de gewone afwikkeling van een faillissement;
-Minstens 50% van de gewone crediteuren, die goed zijn voor tenminste 50% van de totale concurrente schuld moet hier mee instemmen;
-Preferente crediteuren kunnen niet gedwongen worden hieraan mee te werken.

Voor de belangrijkste preferente crediteur – de fiscus – is er wel een regeling. Als de belastingdienst het dubbele percentage krijgt van de gewone crediteuren, werkt zij ook mee aan een akkoord. Aan het aanbieden van een akkoord kleeft een aantal formele en inhoudelijke voetangels.

Uw faillissementsrecht advocaat in Breda

Bij Kessels Advocaten kunt u terecht voor deskundig advies over alle vraagstukken met betrekking tot het faillissementsrecht. Onze advocaten hebben veel ervaring met het aanbieden van een akkoord in faillissement. Wij begrijpen goed dat een advocaat bij faillissement een goed gevoel moet geven. Daarom is kennismaken bij ons dan ook gratis en vrijblijvend.

Neemt u gerucht contact op met onze advocaten. Arjan van der Knijf staat u graag te woord. Wilt u graag een vrijblijvende afspraak maken? Bel ons dan op het nummer 076 525 35 35, of stuur een e-mail naar info@kesselsadvocaten.nl.