Faillissement aanvragen

Als u een faillissement wilt aanvragen kan dat om twee redenen zijn. Of u krijgt nog geld van een debiteur of u bent ondernemer en wilt zelf uw eigen faillissement aanvragen. In beide gevallen staan de specialisten van Kessels Advocaten u graag bij.

Faillissement van uw debiteur

Soms is het lastig om een rekening betaald te krijgen. Wij kunnen u daar in een vroeg stadium al mee helpen door onze incasso dienstverlening. Maar soms is dat niet genoeg. De wet biedt u dan de mogelijkheid om het faillissement aan te vragen van de niet-betalende klant. Alleen al dreigen met een faillissementsaanvraag is vaak al genoeg om toch betaald te krijgen. Soms helpt dreigen niet en zit er niets anders op dan het faillissement aan te vragen voor de schuldenaar. Het aanvragen van faillissement kan een effectief, relatief goedkoop en snel middel zijn om uw rekening op uw debiteur alsnog betaald te krijgen. Aan een faillissementsaanvraag zit een procedure vast. De specialisten van Kessels Advocaten kennen deze procedure en alle valkuilen die erbij horen.

Faillissement van uw eigen onderneming

Als uiteindelijk blijkt dat u als ondernemer uw eigen faillissement moet aanvragen, is dat iets wat u in principe zelf kunt en mag doen. De rechtbank heeft daarvoor standaard formulieren beschikbaar. 

Wilt u zeker weten dat het goed gaat of laten checken dat u geen problemen krijgt met bijvoorbeeld (bestuurders)aansprakelijkheid, neem dan contact op met het team van Kessels Advocaten. Zij kunnen voor u de valkuilen en hindernissen in beeld brengen. U weet dan precies waar u aan toe bent.

Uitgebreid advies over de volle breedte van problemen die kunnen spelen is ook mogelijk. Daarbij valt te denken aan borgtochten aan de bank, aansprakelijkheid richting de curator, de fiscus of andere schuldeisers. Het zijn allemaal aspecten die u goed in beeld wilt hebben voor u besluit uw eigen faillissement aan te vragen. Kessels Advocaten kan u helpen om deze risico’s te zien en te beperken! Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.