WSNP aanvragen

Als u als privépersoon of met uw eenmanszaak niet meer zelf uit uw schulden kunt komen, dreigt een faillissement. Dat lost voor u weinig op. De spullen die u nog heeft, worden verkocht en na afloop kloppen uw schuldeisers weer gewoon bij u aan. U kunt ook persoonlijk failliet worden verklaard.

De Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (kort: WSNP) kan dan een oplossing bieden. Want als u die succesvol afrondt, dan wacht u een ‘schone lei’. Uw nog openstaande schulden worden kwijt gescholden. Dit gebeurt uiteraard niet zomaar. Het is een traject dat meestal drie jaar duurt, waarbij van u veel wordt gevraagd. U behoudt ca. 90% van de bijstandsnorm om van te leven. U mag geen nieuwe schulden laten ontstaan en de bewindvoerder die de rechtbank over u aanstelt moet u stipt informeren en zijn instructies opvolgen. Meer dan 50% van de mensen die wordt toegelaten tot de WSNP voldoet hier niet aan en verlaat de WSNP dan ook weer zonder schone lei. Zorg dus dat u de afspraken met de bewindvoerder correct nakomt!

Als u WSNP wilt aanvragen dan moet u dat doen via de Gemeentelijke kredietbank bij uw gemeente. De sociale dienst van uw gemeente kan u ook doorverwijzen. De ervaring leert wel dat deze diensten vaak chronisch overbelast zijn. In dat geval kan een advocaat ook deze WSNP aanvraag voor u verzorgen. Daarvoor moet dan wel betaald worden.

Uw faillissementsrecht advocaat in Breda

Bij Kessels Advocaten kunt u terecht voor deskundig advies over alle vraagstukken met betrekking tot het faillissementsrecht. Onze advocaten hebben veel ervaring met het aanvragen van WSNP en staan u graag bij. Wij begrijpen goed dat een advocaat bij faillissement een goed gevoel moet geven. Daarom is kennismaken bij ons dan ook gratis en vrijblijvend.

Neemt u gerucht contact op met onze advocaten. Arjan van der Knijf staat u graag te woord. Wilt u graag een vrijblijvende afspraak maken? Bel ons dan op het nummer 076 525 35 35, of stuur een e-mail naar info@kesselsadvocaten.nl.