Collaborative divorce / Overlegscheiding

Collaborative divorce is een nieuwe methode om uit elkaar te gaan. Bij Collaborative divorce hebben beide partners hun eigen advocaat mediator ingeschakeld.

Centraal staat het respect voor elkaar en voor de familiegeschiedenis en de toekomst van een ieder. Het grote verschil met een mediation is dat ieder van partijen een eigen advocaat heeft zonder de intentie te hebben daarmee de zaken op scherp te zetten en/of te procederen. Het proces wordt geleid door een coach.

Voorafgaand aan het gesprek wordt er een schriftelijke afspraak gemaakt. Beide partners verklaren dat er geprobeerd wordt er samen uit te komen zonder de rechter.

Het doel is om tot een werkbare relatie te komen, ook in de toekomst, samen problemen op te lossen en te voorkomen dat de echtscheiding uitmondt in een juridisch gevecht. Als er knelpunten blijken te zijn, worden die direct en oplossingsgericht aangepakt door alle betrokkenen.

Mirelle van Berckel is getraind in deze nieuwe methode. Zij is enthousiast over deze goede en snelle manier van scheiden of afwikkelen van een relatie.

Voor meer informatie kunt u terecht op deze website.