appen; smartphone
;
by Madelon Beljaars

Kessels blogt: Appen achter het stuur: wordt het een dure hobby?

Op 3 november jl. maakte Eenvandaag er een item over. Verzekeraars zijn het meer dan zat. ‘Als je een ongeluk veroorzaakt doordat je achter het stuur berichten op je telefoon checkt of berichten verstuurt, draai je zelf op voor de kosten’.

Appen achter het stuur

Het is algemeen bekend dat bellen achter het stuur niet mag. De boete bedraagt € 220,- wanneer je gepakt wordt. Maar ook appen, facebooken en al het andere gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur, mag niet. Maar het gebeurt wel. En op zeer grote schaal. Het gevaar ervan wordt enorm onderschat.

Toename ongelukken

Het Verbond van Verzekeraars maakte bekend dat het aantal ongelukken ten opzichte van 2014 met acht procent is toegenomen. Het aantal verkeersdoden steeg van 570 naar 621. Afleiding door het gebruik van een smartphone wordt gezien als één van de belangrijkste oorzaken voor deze groei. Verzekeraars zouden daarom graag zien dat je zélf, en dus niet de verzekeraar, voor alle kosten opdraait als je een ongeluk veroorzaakt door telefoongebruik tijdens het rijden.

Privacy

Er zal dan natuurlijk wel bewezen dienen te worden dat het ongeluk te wijten is aan het smartphonegebruik door de bestuurder. En dat is ingewikkeld in verband met de privacywetgeving. Verzekeraars zouden dit graag anders zien en (meer) mogelijkheden hebben om de telefoons uit te kunnen lezen na een ongeval.

Bewustwording gevaren smartphonegebruik

Maar het belangrijkste van alles blijft natuurlijk om ongelukken door het gebruik van een smartphone te voorkomen. De bewustwording van het gevaar is echter nog niet voldoende ingedaald. De gevolgen van smartphonegebruik in het verkeer kunnen desastreus zijn. Iedereen kent nog wel de berichtgeving over Tommy-Boy van 13 jaar die een ongeluk kreeg omdat hij al fietsende met zijn telefoon bezig was.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Heeft u nog vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact op.

Bron: http://binnenland.eenvandaag.nl/tv-items/70205/nieuwstrend_schade_betalen_bij_appen_achter_stuur_

Share this article

Comments are closed.