No cure no pay

no cure no paySinds 1 januari 2014 mogen letselschade advocaten zaken aannemen op basis van ‘no cure no pay’. Daarvoor was dat verboden voor advocaten. Het gaat om een proef van vijf jaar.

Wat is no cure no pay?

No cure no pay houdt in dat u met uw advocaat kunt afspreken dat u de advocaatkosten niet hoeft te betalen als de zaak niet wordt gewonnen. De advocaat mag in ruil daarvoor een hoger uurtarief met u afspreken. De totale advocaatkosten mogen voor u niet hoger zijn dan 25% van de opbrengst van de zaak. Met die laatste voorwaarde wil de advocatuur voorkomen dat er onredelijk hoge vergoedingen ontstaan.

Wanneer is no cure no pay een optie?

In uitzonderlijke situaties kan no cure no pay uitkomst bieden. Wanneer vooraf al duidelijk is dat de tegenpartij aansprakelijk is, dan is no cure no pay bij letselschade zinloos. In de wet is namelijk geregeld dat de redelijke rechtsbijstandkosten voor het inschakelen van een deskundige belangenbehartiger door de aansprakelijke partij worden vergoed. Vaak is het inschakelen van een letselschadeadvocaat dan ook kosteloos voor u. Laat u hierover goed inlichten! Neemt u gerust contact met ons op over de mogelijkheden voor u.

Kosten van uw advocaat

Wilt u meer weten over andere afspraken die u met ons kunt maken over de kosten van uw advocaat? Hier vindt u meer informatie.