Zwangerschapsverlof

Een vrouwelijke werknemer heeft in verband met haar zwangerschap recht op zwangerschapsverlof. Tijdens het zwangerschapsverlof wordt uw loon gewoon doorbetaald. Uw werkgever ontvangt een uitkering van het UWV vanwege uw zwangerschap.

Dit bestaat vanaf zes weken voor de dag na de vermoedelijke datum van de bevalling en duurt tot en met de dag van de bevalling. U moet uiterlijk vier weken voor de vermoedelijke datum van bevalling stoppen met werken. Dan gaat het zwangerschapsverlof verplicht in. Wanneer u vier weken zwangerschapsverlof opneemt dan worden de overige twee weken bij het bevallingsverlof opgeteld.

Stel: u bent in verwachting van een meerling

Als u zwanger bent van twee of meer kinderen dan duurt uw zwangerschapsverlof langer. In plaats van zes weken duurt het tien weken. U moet uiterlijk zes weken voor de vermoedelijke datum van bevalling stoppen met werken. Per 1 april 2018 verandert de regeling voor vrouwen die in verwachting zijn van een meerling. Het totale verlof (dus het zwangerschapsverlof + bevallingsverlof) zal in het totaal twintig weken duren. Op dit moment is dat zestien weken.

Share this article

Comments are closed.